PortalPortal  IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 What the hell is this?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Kato

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 11-04-11
Leeftijd : 22
Woonplaats : Dat wil jij wel weten hea?

Character
Leeftijd: 15
Krachten:
Partner: o.O

BerichtOnderwerp: What the hell is this?   do apr 14, 2011 7:24 am

Kato liet zijn ogen over de grote tuin glijden. Er hingen kinderen rond, de meeste rond zijn leeftijd maar heel af en toe ving hij ook een glim op van een jonger kind. Wat deden die allemaal hier? Hij hield zich nog steeds verstopt in zijn schuilplaats; een grote boom. Vanuit die dikke, oude boom kon hij ongemerkt alles bekijken. Uit het grote huis voor de tuin liepen kinderen in en uit. Ze bleken er kennelijk iets te doen... Zouden ze er wonen? Kato is een zeer nieuwsgierige jongen maar niet dom. Hij weet dondersgoed dat hij niet zomaar op wat kinderen af kon stappen. Ze waren in de meerderheid, hij was maar alleen.
Hij kon dan wel wat met vuur maar iets zei hem dat deze mensen óók wat konden. Ze roken anders dat de stad mensen, ze bewogen anders. Ze waren gewoon anders. Ze hadden iets... iets bijzonders... iets dat net zo was als bij hem. Hij was alles behalve het zelfde als die mensen in de stad. Buiten het feit om dat hij op straat sliep en dingen stal en ook nog eens aan free-runnen deed dan. Hij kon dingen, dingen waarvan hij zeker wist dat andere mensen dat niet konden. Hij was nog jong, een jaar of vijf toen wat straat lui hem voor de gein in de fik wouden steken. Dat doen ze wel vaker, de kleine kinderen pesten. Al doen ze het vaak maar één keer, de kinderen overleven het namelijk bijna nooit. De "gangs" vonden dat kennelijk leuk. Hij had nu ook hun leeftijd maar verbrande nog steeds geen kinderen. Was hij trouwens ook niet van plan. Maar terug bij het in de fik steken, de jongens hadden hem in een hoek gedreven. Kleine weesjes afmaken was al leuk maar Kato afmaken was nog leuker.
Ze hadden ook wel door dat Kato anders was, en dat beviel hun niet. Met brandende stukken hout en rotjes kwamen ze dichterbij. Ze lachte en gilde. Maar niemand kwam op het idee om eens een kijkje te nemen en Kato te redden. Het jongetje was doodsbang en stond te trillen op zijn benen. Zijn jas begon al te smeulen. Hij was haast van plan een schietgebedje op te zeggen toen de vlammen al aan zijn huid likte. Hij was stom verbaasd geweest, de "gang" ook. Het vuur brandde wel en zat op zijn huis maar er gebeurde verder niks. De jongen vloog niet in de fik. De jongens deden langzaam wat stappen terug. Ze joelde en lachte niet meer. Hun gezichten veranderde in angst, verbazing en een tikkeltje argwaan. De jongen bekeek zijn armen. De vlammen gleden er over heen maar hij voelde niks. Nou ja, niks, een klein beetje. Een soort tinteling. Hij balde zijn vuisten en het vuur trok naar zijn handen toe. Ineens schoot het weg, richting de jongens. De rotjes in hun handen ontplofte ter plekken. Hij heeft nooit meer last van ze gehad. Dat was de eerste keer dat hij het merkte. Daarna gebeurde het alleen maar vaker. Nu kan hij ter plekke vlammen oproepen uit zijn handen. Het blijven helaas altijd wel bij vlammen, echte grote vuurballen worden het nooit.
Hij laat zich zakken uit de boom. Als hij nou de aandacht van één iemand trok, die kon hij vast wel aan. Hij probeerde zo nonchalant mogelijk tegen de boom aan te leunen. Met zijn handen in zijn zakken. Op zijn hoede liet hij een heel klein vlammetje tussen zijn vingers glijden. Hij probeerde maar met één iemand contact te maken, eerst oogcontact. Dan zal diegene vast wel komen. En met wat geluk kon hij meteen informeren over deze plek.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lovette

avatar

Aantal berichten : 363
Registratiedatum : 12-04-11
Leeftijd : 24

Character
Leeftijd: 16 jaar
Krachten:
Partner: Solo!! ♥

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   do apr 14, 2011 8:09 am

Een meisje met lang wit blauwe glanzend haar kwam het gebouw aan. Ze keek rond naar alle kinderen die er liepen, maar ze negeerde ze zoveel mogelijk ze was het liefst alleen en op zich zelf. Ze haalde een hand door haar haren en ze snoof een keer. Ze voelde zich anders ookal had iedereen hier krachten. Er waren dan waarschijnlijk ook wel weinig half draken aangezien de rest gewoon uitgemoord was. Toen ze nog klein was had ze niet veel mee gekregen. Het enige wat ze kon herinneren was toen ze 7 werd. Haar ouders werden die dag voor haar ogen vermoord. Half draken waren geliefd en de mensen lieten het er dan ook niet bij zitten om de kans te krijgen 2 half draken te vermoorden en ze te onderzoeken. Lovette was die dag samen met haar ouders naar het park gegaan. Het was er rustig, eigenlijk te rustig. Ook de lucht was anders, dat kon ze gewoon voelen. Toen haar ouders op het bankje gingen zitten en zijzelf naar de eenden keek in het water gebeurde er iets wat ze nooit meer zou vergeten. Enkele mannen kwamen van achter op Lovette's ouders af. Het leken geleerde. Zodra Lovette omkeek zag ze een leeg bankje met enkele bloed spetters erop. Haar ogen werden groot en vanuit haar ooghoek zag ze iemand op haar af komen. Zo snel dat ze kon spreidde ze haar vleugels en schoot de lucht in. Ze had nu lak aan het geheim houden van wat ze waren. Met tranen in haar ogen vloog ze weg en probeerde ze zover mogelijk weg te komen van het park. Sindsdien heeft ze haar ouders dan ook nooit meer gezien. Toen Lovette weer uit haar gedachten schoot, schudde ze haar hoofd even. Ze keek voor haar uit met haar zeeblauwe ogen. Ze zuchtte eens diep en ze hoorde geritsel van bladeren. Haar blik ging naar de grote boom en ze zag een jongen tegen de boom aanhangen. Ze keek voor even naar de jongen en voordat ze weg kon kijken, kwam er vuur tussen zijn vingers. Hij leek ermee te spelen en Lovette was geconcentreerd naar het vlammetje aan het kijken. Ze knipperde een paar keer met haar ogen en vroeg zich af of ze naar de jongen toe moest komen. Aarzelend zette ze een stap richting de jongen. Daarna bleef ze even staan. Rustig keek ze rond en ze besloot toch maar om op de jongen af te lopen. Met kleine stappen liep ze op de jongen af. Een eindje voor hem bleef ze stilstaan. Met haar zeeblauwe ogen keek ze naar het vuur wat tussen zijn vingers dansde.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toni

avatar

Aantal berichten : 28
Registratiedatum : 14-04-11

Character
Leeftijd: 17 jaar
Krachten:
Partner: You're not as pretty as you think.

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   do apr 14, 2011 8:11 am

Toni krabde aan haar nek, net onder haar haar. Haar ogen waren voor een moment gesloten en ze legde haar handen op het gras. Er zaten enkele jongeren in het tuintje voor haar. Sommige waren wat jonger maar de meeste waren rond de vijftien, misschien zestien. Maar ze lette niet echt op de anderen. Misschien dat ze dat toch maar eens moest gaan doen, want ze begon zich vrij eenzaam te voelen. Ze kende nauwelijks mensen op Degree. En ze was altijd al bang geweest om alleen te zijn. Het was al een wonder dat ze niet huilend in het hoekje van de kamer lag omdat ze niemand kende. Laat staan dat ze buiten zat, in de zon. Zonder bekenden om haar heen. Ze slikte en keer en opende haar ogen. Helemaal alleen. Niet aan denken…
Ze veegde met haar hand door haar staart, die dezelfde kleur had als haar haar. Ze was erg trots op haar glanzende staart en had nog nooit moeite gedaan om het te verbergen. Zowat iedereen was hier ‘anders’, dus ze maakte zich niet echt zorgen dat ze een buitenbeentje zou zijn. Ze veegde de oren op haar hoofd naar beneden en drukte deze tegen haar hoofd aan. Ze wou even nergens op letten. Gewoon even tot rust komen… Ja, dat zou fijn zijn. Maar ze was niet echt een type voor dat hele ‘stilzitten’ gedoe. Het leek haar wel vaker fijn om even te zitten maar ze verloor er al snel interesse in.
Haar bruine ogen keken al snel het park af. Opnieuw merkte ze de spelende kinderen op en de hangjongeren, maar niks bijzonders. Pas toen ze iets uit de schaduw van een boom zag komen, schoten de katachtige oren op haar hoofd weer omhoog. Het was een jongen. Hij had een vlam in zijn handen waardoor ze even haar hoofd wat naar rechts gooide. Ze maakte kort een ‘hmmn’ geluidje, het klonk erg bedenkelijk. Maar ze betwijfelde of iemand dat had gehoord. Hoe dan ook, het leek alsof hij echt gewoon een vlam in zijn hand had. Ze beeldde het zich zeker in, het was waarschijnlijk een lucifer. Toch trok het haar aandacht en begon ze te denken: ‘bijna iedereen is hier abnormaal… Misschien is het een kracht van hem of zo?’ Ze stond op van haar veilige plekje en liep zijn kant uit. Nog geen drie meter van hem af maakte ze pas oogcontact en op een meter afstand ging ze staan. “Hey,” zei ze toen. Waarom was ze eigenlijk zijn kant op gelopen? Waarschijnlijk omdat ze zich – ondanks alles wat ze zichzelf wou wijsmaken – toch lichtelijk eenzaam voelde.
Toen pas was het haar opgevallen dat een ander meisje er ook bij was gaan staan en zich duidelijk vestigde op het vlammetje in zijn vingers. Toni had het zelf op zijn gezicht gericht, op zijn ogen. Dat vertelde voor haar meer dan een vlammetje in diens handen.

[Damn, Lovette was me voor xD]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kato

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 11-04-11
Leeftijd : 22
Woonplaats : Dat wil jij wel weten hea?

Character
Leeftijd: 15
Krachten:
Partner: o.O

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   do apr 14, 2011 10:29 pm

Kato keek op. Er kwam een tenger meisje aan van ongeveer zijn leeftijd. Misschien iets ouder. Ze viel hem op omdat zo ze in zijn ogen nogal bangig overkwam. Wat had zij wel niet meegemaakt? Ze had een rare kleur haar. Een beetje blauw, vast geverfd ofzo. Nou ja, raar, hij zelf had ook niet echt normaal haar. Bruin/rood met allemaal zwarte plukken. Dat is altijd zo, zelfs als er nieuw haar bijkomt. Het uiteinde word iedere keer weer zwart. Hij verfde het niet, hij deed er eigenlijk niks mee en toch bleef het zo raar van kleur. Het meisje keek hem niet aan zodat hij alle tijd had haar verder te bestuderen. Haar ogen leken hem niet te zien, hij volgde haar blik en kwam bij zijn hand aan. Ondanks dat hij zijn handen in zijn zakken had zag je af en toe het vlammetje voor bij schieten. Misschien niet zo slim meteen zijn krachten bloot te geven maar hij zag het meisje niet als een bedreiging. De enige meiden die hij ooit als bedreiging zag waren koppen groter, hadden messen in hun haren en donkere kleding aan. Dat had dit meisje absoluut niet. Het meisje kwam dichterbij, nog steeds helemaal in de ban van zijn vlammetje. Ze zei niks. In haar ogen zag hij zijn vlammetje weerspiegelen. Ze had hem nog steeds niet aangekeken, laat staan begroet. Hij wou net zijn mond open trekken toen er nog een meisje aan kwam. Nou dat begint goed grapte hij in zijn gedachten. Hopelijk zou die ook niet als een zombie naar het vlammetje staren. Op de een of andere manier voelt hij zich ongemakkelijk als niemand hem aankijkt, alleen zijn hand. Hij scheurde zijn blik los van het meisje dat kennelijk niks anders wou dan naar zijn vlam kijken. Zijn ogen gleden nu naar het andere meisje. Deze was een jaar of twee ouder dan hem. Ook zij was niet normaal. Ze bracht haar hand naar haar achterkant. Nieuwsgierig volgde hij de hand. Ze veegde haar hand door een lange staart. Kato kreeg de nijging verbaasd zijn onderkaak te laten hangen maar deed het uit beleefdheid toch maar niet. Toen bracht ze haar hand naar haar hoofd. Daar zaten ook al dingen die een normaal mens niet heeft. Er zaten één paar oren, boven op haar hoofd. Geen menselijke oren, eerder een soort katten oren. Toen leek ze hem pas te zien. Nou ja, hem, eerder zijn hand weer. Fijn denkt hij, dit wordt nog wat. Een huis vol mensen die helemaal geobsedeerd zijn door vlammetjes. Ze maakte een soort bedenkelijk geluidje die de andere niet leken te horen. Waarom hij wel? Waarom hoorde hij altijd zo vreselijk goed? Was dat ook een soort kracht? Ook zij kwam dichterbij. Toen ze een meter of drie van hem af stond keek ze hem aan. Nou ja, dat deed ze al, maar nu keek ze niet zijn hand aan maar zijn hoofd. Daar voelde hij zich iets gemakkelijker bij. Snel keek hij naar het meisje met het blauwe haar die nog steeds zijn hand stond aan te gapen. ’euh...’ verder wist hij niks te zeggen. Hij liet het vlammetje in tweeën splitsen waardoor er nu twee vlammetjes door zijn handen gleden. “Hey” zei het meisje met de staart en oren. ”Hallo?” zei hij. ”Wie zijn jullie en wat is dit voor plek?” normaal viel hij nooit zo met de deur het huis in maar deze vragen branden wel heel erg. Het katachtige meisje keek gelukkig niet zo veel naar zijn vlammetje, ze keek vooral naar zijn ogen. Raar, katten hadden toch een hekel aan oogcontact? Vroeg hij zich af.

[graag niet nog meer mensen erbij, dan word het te druk Wink]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toni

avatar

Aantal berichten : 28
Registratiedatum : 14-04-11

Character
Leeftijd: 17 jaar
Krachten:
Partner: You're not as pretty as you think.

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   vr apr 15, 2011 4:39 am

“Hallo?” zei jongen met een vragende toon. Zijn haar was haar niet ontgaan. Het had enkele donkere plukken ertussen, aan de onderkant voornamelijk. Wat dat betrof was het andere meisje iets interessanter, die had blauw haar. Maar ze staarde nergens naar, voornamelijk uit beleefdheid. Ook vond ze de anderen niet zo boeiend als dat ze zichzelf wel eens kon vinden. Geen arrogantie, pure mening. “Wie zijn jullie, en wat is dit voor plek?” sprak hij. Ze had de neiging om te zeggen dat hij ook eens gewoon wat normaals kon zeggen voordat hij hun naam eiste te weten en waar hij precies was. Maar ze concentreerde zich op dat moment meer op zijn vraag. Hoe kon het dat hij niet wist waar hij was? Het was het tuintje voor het weeshuis. Degree was een opvang voor kinderen die een beetje – hoe kon ze dat vriendelijk zeggen …? – ‘anders’ waren dan de rest. Interessant. Wat zou hij bedoelen met ‘wat is dit voor plek’? Straks ging ze iets heel doms uitleggen dat hij al wist.
“Mijn naam is Toni, als je het zo nodig moet weten. Maar dan mag ik ook jouw naam weten,” een wel hele kleine grijns speelde rond haar lippen en ze keek voor een moment naar het blauwharige meisje. Die had nog geen woord gesproken en leek alsnog geobsedeerd met het vlammetje in de jongen zijn handen. Lichtelijk hersenloos, maar dat was enkel haar eerste indruk. Dat kon altijd nog veranderen zodra ze eens menselijke woorden begon te spreken. Ja, dat zou haar enorm helpen. “En hoe bedoel je ‘wat is dit voor plek’? Dit weeshuis, de Court Yard of wat anders?” Een lichte frons had zich rond haar gezicht gecreëerd maar die zakte al snel. Haar staart sloeg een keer naar links en haar oren stonden wat naar voren.
Eerste indruk van beide: niet goed. Ze kon er niks aan doen, maar ze was altijd al zo geweest. Ze maakte heel snel een oordeel maar vaak klopte deze niet helemaal. Zo dacht ze van allebei dat hun herseninhoud minimaal was. Bij de jongen door zijn… ‘simpele’ vraagstelling – al kon hij hetzelfde over haar denken, zij wist immers niet waar hij op doelde – en bij het meisje door die eeuwig durende staar naar het vlammetje in de jongen zijn hand. Je kon ook iets nuttigs doen met je tijd. Jezelf voorstellen namelijk. Het grappige was dat ze zich altijd eenzaam voelde, maar als ze eenmaal mensen om haar heen had, voelde ze zich vaak beter dan hun. Ze had meerdere malen in haar leven geprobeerd daar wat aan te doen, maar daar was vrij weinig van gekomen. Ze kon er niks aan veranderen en ze probeerde het ook niet meer. Niks zou veranderen en dat was ook niet de bedoeling bij mensen. Voor zover ze zich er een kon noemen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lovette

avatar

Aantal berichten : 363
Registratiedatum : 12-04-11
Leeftijd : 24

Character
Leeftijd: 16 jaar
Krachten:
Partner: Solo!! ♥

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   vr apr 15, 2011 6:24 am

Lovette keek naar het vlammetje vanwege totale nieuwsgierigheid. Ze was zelf half draak dus ja ze had wat met vuur. Even later kwam er ook een ander meisje naast haar staan. Zonder haar uberhaupt aan te kijken wist ze hoe ze eruit zag. Toen het meisje begon te praten en de jongen vervolgens antwoordde tilde ze haar hoofd rustig op. Haar zeeblauwe ogen gingen naar het andere meisje toe. Ze keek even naar haar staart maar toch al snel weer naar haar gezicht. Vervolgens ging haar blik naar de jongen voor haar en ze schaamde zich wel een beetje dat ze liep te staren. Ze knipperde een paar keer met haar ogen en schudde haar hoofd. Ze pakte een pluk haar vast en ze begon haar vinger eromheen te wikkelen. Haar blik ging weer naar het meisje toen ze sprak. Ze luisterde naar haar woorden en het antwoord wat ze op de vraag gaf van de jongen. Ze zuchte even en ze keek weer naar de jongen. Ze vroeg zich toch eigenlijk ook wel af waarom de jongen deze vraag stelde. Toni dacht waarschijnlijk hetzelfde maar goed. Ze kon nou nog steeds haar mond houden maar dat ging zo te zien niet helpen. "Lovette...aangenaam" zei ze langzaam "zoals Toni al zegt, dit is de tuin van het weeshuis waar we gedumpt zijn" en ze snoof een keer. Ze hield haar hand weer naar beneden en haar blik ging weer voor even naar Toni toe. Die dacht zeker dat we totaal geen hersenen hadden ofzo, maarja Lovette was nou niet het type die hele verhalen ging vertellen als ze iemand voor het eerst ontmoette.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kato

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 11-04-11
Leeftijd : 22
Woonplaats : Dat wil jij wel weten hea?

Character
Leeftijd: 15
Krachten:
Partner: o.O

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   vr apr 15, 2011 6:32 am

“Mijn naam is Toni, als je het zo nodig moet weten. Maar dan mag ik ook jouw naam weten,” Zei het meisje die ergens door geprikkeld leek. Had hij wat verkeerds gezegd? "Kato is mijn naam." zei hij. “En hoe bedoel je ‘wat is dit voor plek’? Dit weeshuis, de Court Yard of wat anders?” Hij haalde zijn schouders op. "Weet ik veel... een soort gesticht misschien? Of gevangenis?" hij bedoelde het niet lullig maar bedacht te laat dat het misschien wel zo overkwam. "Weeshuis zei je? Dus al deze mensjes zijn ouderloos? Of zitten ze soms ook om een andere reden hier?" Het klonk wat dom maar als je hersens hebt wist je dondersgoed dat hij niet echt vroeg of wezen geen ouders hadden. Hij vroeg of de mensen hier nog om een andere reden hier waren. Als hint liet hij zijn blik op haar staart. "Lovette...aangenaam" zei ineens een stem. Kato draaide zijn gezicht naar Lovette. Ze kon dus wél praten. "zoals Toni al zegt, dit is de tuin van het weeshuis waar we gedumpt zijn" Kato trok zijn wenkbrauw op. "Klinkt vrolijk, trouwens wie is de baas hiero?"Hij keek even het meisje met de blauwe haren aan. Ze had haar blik eindelijk van zijn handen afgescheurd om even naar de staart van Toni te kijken. Hij bekeek zelf weer zijn hand. Er gleden inmiddels nu een stuk of tien vlammetjes. Dat krijg je als je één vlammetje continu splitst. Ineens gingen smolten ze samen tot één grotere vlam. Het tolde rondjes. Hij had nog lang niet alles van zijn vuurgave ontdekt, dit was nieuw. Nou ja, vuur tolde wel vaker rond maar dat was vooral het vuur van de bbq geweest. Niet de vlammetjes uit zijn handen. Het vuur van de bbq kreeg vaak dan een soort vorm. Een soort hond met lange poten die een rondje rende en daarna verdween. De bbq creaties bleven nooit lang bestaan. De vlam hield op met tollen en er ontstond een soort hagedisje uit de vlammen. Hij kroop over zijn hand en opende zijn vleugels. Vleugels? Dit was een miniatuur draakje! Toen het klaar was met een vorm aan nemen was het een zeer gedetailleerd draakje gemaakt van vlammen. Hij keek er verbaasd na. Toen sloeg het wezentjes zijn vleugels open, sloeg er een stuk of vijf keer mee en zweefde weg. Tijdens zijn vlucht loste hij langzaam op zoals ook de vlammen van een bbq doen. Kato keek het verbaasd na, knipperde met zijn ogen en wende zich weer tot de meiden. Zij hadden het vast ook gezien.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lovette

avatar

Aantal berichten : 363
Registratiedatum : 12-04-11
Leeftijd : 24

Character
Leeftijd: 16 jaar
Krachten:
Partner: Solo!! ♥

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   vr apr 15, 2011 6:44 am

Lovette keek nog even op zij naar Toni en toen weer terug naar Kato toen hij zichzelf had voorgesteld. Ze snoof een keer en keek afwachtend naar de jongen. Voordat ze nog iets kon zeggen begon de jongen iets te zeggen. Ze luisterde nieuwsgierig naar zijn woorden en hoorde uiteindelijk zijn vraag. Ze legde een vinger tegen haar kin en ze keek even omhoog. Ze dacht even diep na "nou je het zegt.... ik weet niet eens of er uberhaupt hier iemand de leiding heeft". Haar blik ging weer naar de jongen. "ik denk het op zich wel, maar ik heb hem of haar dan iniedergeval nooit gezien". Lovette dacht even na en herinnerde zich toen weer de vraag die Kato eigenlijk aan Toni stelde. Ze keek even naar Toni en ze was toch maar van plan om het te zeggen. "dit weehuis is voor wezen die, hoe moet ik dat zeggen eu.... "anders" zijn als je snapt wat ik bedoel. Ze keek even vanuit haar ooghoek naar Toni en weer terug naar Kato. Ze merkte vervolgens het vuur op wat opeens rond begon te tollen. Ze fronsde haar wenkbrauwen en ze merkte op dat Kato het niet zelf deed, maar dat het vanzelf ging. Ze bleef naar het vuur kijken wat opeens stopte met tollen en vervolgens wat groter werd. Uit het vuur kwam een hagedisje tevoorschijn en toen opeens vleugels. Lovette's ogen werden groot, het was een draakje! Lovette's ogen waren groot en ze knipperde even en toen was het vuur verdwenen. Ze keek naar Kato die vervolgens naar haar en Toni keek. Ze schudde haar hoofd en glimlachte ongemakkelijk. "eu... ik.. ik moet maar is gaan.. tot de volgende keer..." stotterde ze half en ze draaide zich abrupt om. Ze keek nog snel achterom maar rende vervolgens de tuin door en ze verdween achter de bosjes. Twee vleugels verschenen op haar rug en onopgemerkt schoot ze de lucht in. Achter de wolken verdween ze dan uiteindelijk.

(topic uit)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toni

avatar

Aantal berichten : 28
Registratiedatum : 14-04-11

Character
Leeftijd: 17 jaar
Krachten:
Partner: You're not as pretty as you think.

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   vr apr 15, 2011 6:49 am

De minuten leken uren te duren, al dacht Toni het toen zelfs al verkeerd. Die zogenaamde minuten van haar waren eigenlijk maar enkele seconden, eer dat het meisje zich voorstelde. Ze draaide haar blauwe haren wat in haar vinger. Was ze nerveus? Of misschien verlegen? Beschaamd zelfs. Ze kon het niet weten, maar zulke dingen vielen haar snel op. En daar vroeg ze dan tweehonderd vragen over en bedacht allerlei redenen waarom het zo kon zijn en hoe waarschijnlijk die kans dan wel niet was. Het waren misschien wel nutteloze gedachten, maar je moest iets met je tijd. “Lovette, aangenaam.” Sprak ze. Ze kende de naam niet, maar het klonk als iets met liefde, in verband met die ‘Love’tte. Ook de jongen stelde zich voor. Zijn naam was Kato, een naam met een Griekse oorsprong, maar ze meende ergens te hebben gelezen dat ze daar niet zeker van waren. Het kon ook Afrikaans zijn, ook al deerde dit weinig tot niet. Die wist ze dan weer wel. De betekenis was ‘zuiver’. Ze had altijd gedacht dat het een meisjesnaam was, maar blijkbaar niet. Ze kon er zelf niet over oordelen, Toni leek behoorlijk veel op Tony. Een typische jongensnaam. “Weeshuis zei je? Dus al deze mensjes hier zijn ouderloos?” begon hij. Wat klonk dat grappig. Mensjes. Zo had ze het zelf nog nooit omschreven. “Of zitten ze soms ook om een andere reden hier?” Ze keek even bedenkelijk. Iedereen had wel ouders, tenzij je uit de hemel kwam vallen. Maar hoe vaak kwam dat nou eigenlijk voor? Ach, je kon het nooit zeker weten. “De meeste hier zijn gedumpt door hun ouders. Anderen zijn er omdat er geen geld meer was voor hun of hun bijzonderheid niet meer getolereerd kon worden in de ‘gewone’ wereld, om het zo maar te zeggen,” sprak ze. Het verbaasde haar dat de jongen niet meer wist van het weeshuis.
Lovette legde ook nog eens uit wie de leiding had, precies hetzelfde zoals Toni het zelf zou zeggen. Ze wist niet precies wie de leiding had. Laat staan dat ze zeker wist dat er iemand de leiding had. Hopeloos eigenlijk. Er moest wel iemand de baas zijn. “Ik… Ik moet maar eens gaan. Tot de volgende keer,” kwam er stotterend uit bij het blauwharige meisje, Lovette. Ze knikte even wat verbaasd. “Tot ziens,” sprak Toni toen. Dat was wel heel abrupt. Waarom was ze opeens weg? Had iets haar geroepen? Moest ze opeens heel nodig naar het toilet? Ze keek Kato weer even aan. “Hoe komt het dat jij niks van Degree weet?”
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kato

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 11-04-11
Leeftijd : 22
Woonplaats : Dat wil jij wel weten hea?

Character
Leeftijd: 15
Krachten:
Partner: o.O

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   za apr 16, 2011 2:47 am

Kato vroeg zich af of het wel verstandig was om hier te zijn. Hij had het niet zo op weeshuizen. Ze sloten kinderen op en ontnamen hun vrijheid. Hij was benieuwd wie de baas was en of er bewakers liepen. In een weeshuis kon je niet doen wat je wou maar moest je de regels volgen. Dat is niks voor hem. Hij wil vrij zijn. Aan de andere kant was het warm in een weeshuis en kreeg je voedsel. Dat was erg aantrekkelijk vooral als de winter voor de deur stond. Iedere winter stierven er wel zwervers. Hij kon er zo een tiental opnoemen die de vorige winter niet hadden overleefd. Hem was het tot nu toe steeds gelukt om in leven te blijven. Hij wist goeie plekken zoals een verlaten bios of een of ander cafe. Hellaas werden die dingen steeds vaker gesloopt… "nou je het zegt.... ik weet niet eens of er uberhaupt hier iemand de leiding heeft" begon Lovette. Raar dat ze nu ineens wel veel zei. Misschien had het vlammetje haar gewoon aan het denken gezegd ofzo. ”Je weet dus niet wie de leiding geeft? Das ook raar…” zei hij hard op denkend. Misschien veel dit weeshuis wel mee. Misschien was dit een ander weeshuis dan die gevangenissen waar verscheidende politieagenten hem probeerde in te stoppen. ” "dit weehuis is voor wezen die, hoe moet ik dat zeggen eu.... "anders" zijn als je snapt wat ik bedoel”” Kato knikte begrijpend. Hij snapte wat ze bedoelde. “De meeste hier zijn gedumpt door hun ouders. Anderen zijn er omdat er geen geld meer was voor hun of hun bijzonderheid niet meer getolereerd kon worden in de ‘gewone’ wereld, om het zo maar te zeggen,” zei Toni. Daar had hij niet veel op terug te zeggen. Dat kwam merendeels omdat het vuur zich nogal raar gedroeg.

Lovettes ogen werden groot toen ze het draakje zag. Kato wist niet dat ogen zo groot konden staan. Man, wat had ze toch met dat vlammetje? Ook hij was verbaasd dat het een draakje was, het was nog nooit in die vorm verschenen. Maar om je ogen daarvoor zo ver open te speren dat ze er bijna uitvallen was nogal… euh.. ongewoon. Niet dat er ook maar iets gewoons aan deze plek was. Maar dat laten we er even buiten. "eu... ik.. ik moet maar is gaan.. tot de volgende keer..." Kato keek haar verbaasd na toen ze ineens weg rende. Ze was wel aardig maar heel apart. Hij kreeg niet eens de kans gedag te zeggen.

Hij keek Lovette een beetje verbijsterd na.. ”Aparte meid. Doet ze dat vaker?” vroeg hij niet helemaal serieus. “Hoe komt het dat jij niks van Degree weet?” Hij wende zich weer tot Toni. Hij haalde nonchalant zijn schouders op. ”Hoe had ik er iets over te weten kúnnen komen? Ik heb er nog nooit iemand over horen praten. Ik ben gewoon hier beland op de een of andere manier. Hoe wist jij ervan?” Het was waar. Hij was op de een of andere manier hier gekomen maar hoe wist hij niet. Hij wist zeker dat hij die nacht ergens in slaap was gevallen. Die morgen werd hij ver buiten de stad wakker. Hij zwierf al een tijdje buiten de stad omdat er nu veel te pikken viel op de akkers. Het was namelijk oogsttijd. Maar om nou hier te komen… Nee, hij had er nog nooit van gehoord. En zelfs als hij er van wist was hij er niet naar toe gekomen. Het idee weeshuis stond hem nog steeds niet aan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toni

avatar

Aantal berichten : 28
Registratiedatum : 14-04-11

Character
Leeftijd: 17 jaar
Krachten:
Partner: You're not as pretty as you think.

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   zo apr 17, 2011 3:29 am

Toni begreep nog steeds niet waarom het meisje opeens was weggerend. Ze had enkel naar het vlammetje gekeken in Kato’s handen, waarna haar ogen groot werden en ze zei dat ze moest gaan. Wat was dat nou eigenlijk? Het was geen beste eerste indruk, maar ze hield haar oordelen tot haarzelf. Ze leek haar wel een aardige meid, maar vreemd. Misschien had ze daar wel een hele goede reden toe. Misschien was ze vroeger mishandeld en was ze daarom een beetje raar? Misschien zat het in de familie? Daar ging ze weer, met d’r eeuwige vragen. Beide hadden ze geen tijd gehad om vaarwel te zeggen tegen Lovette.
“Aparte meid… Doet ze dit vaker?” vroeg Kato aan haar. Een lichte grinnik ontsnapte haar mond en schudde haar hoofd zachtjes. Ze kende Lovette niet eens. Ze had pas net kennis gemaakt met het vreemde meisje en het was niet iemand die ze nog vaak terug ging zien, dacht ze. Niet omdat ze haar niet mocht en niet dat ze haar expres ging ontwijken, maar ze zag bijna nooit de mensen terug die ze had ontmoet. Alsof die haar juist negeerde. Misschien was ze wel weggerend omdat ze Toni niet mocht? “Ik ken haar ook pas net,” legde ze toen uit, op een lichtelijk serieuze toon. Dat was haar standaard toontje geworden.
“Hoe had ik er iets over te weten kúnnen komen? Ik heb er nog nooit iemand over horen praten. Ik ben gewoon hier beland op de een of andere manier. Hoe wist jij ervan?” vroeg hij toen aan haar. Ze begreep het niet helemaal. Hoe was hij binnen gekomen als hij niet bij het weeshuis hoorde? Was hij een indringer? Beruchte crimineel? Had ze nou net zitten praten over de bijzondere krachten die de kinderen van Degree hadden, tegen een buitenstaander? Ze voelde zich meteen weer schuldig. Ze kon het beste Lovette achterna gaan en dan gewoon weglopen. Dan kon ze ook geen geheimen meer bij de jongen kwijt. Al wist ze dat het nu toch al te laat was en ze had geen zin om weer alleen te zijn. “Ik dacht dat je in dit weeshuis hoorde… Dat jouw ouders je ook hier hadden gedumpt of zo. Dus ik vermoedde dat je er al wat vanaf wist,” legde ze toen in alle rust uit. Ze klonk verassend rustig voor iemand die net een geheim had verklapt. Al was het geen geheim voor hem eigenlijk, hij zat immers zelf net ook vuurtjes uit zijn hand te gooien.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kato

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 11-04-11
Leeftijd : 22
Woonplaats : Dat wil jij wel weten hea?

Character
Leeftijd: 15
Krachten:
Partner: o.O

BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   zo apr 17, 2011 3:47 am

Toni moest grinniken om zijn opmerking, kijk dát had hij liever. Met alleen een starend meisje voelde hij zich nogal ongemakkelijk. “Ik ken haar ook pas net,” “ik ook” wou hij zeggen maar hij wist het in te slikken. Die opmerking stond nogal stom. Vooral omdat ze Lovette tegelijkertijd hadden ontmoet. Op de een of andere manier leek Toni te schrikken toen hij zei dat hij niks van het weeshuis af wist. Had hij dan iets verkeerds gezegd? Of mocht hij hier niet komen? Niet dat hij zich ooit iets van de regels aan trok. Hij stal iedere dag gewoon zijn maaltijd, kwam op privé terreinen waar ze hem soms met een geweer van weg moesten jagen, hij glipte huizen binnen zodra de eigenaren vertrokken waren. Hoewel, dat laatste hoefde niet eens. Hij kon zelfs een huis binnen glippen, de koelkast plunderen en weer verdwijnen zonder dat de eigenaar het in de gaten had. Die zaten meestal aan de tv geplakt. Die kwamen enkel overeind tijdens een reclame blok of om wat te eten te halen. Hij had dus geen enkele moeite met de regels overtreden. Maar als het verboden was om hier te komen dan maakte hij zich toch wel lichtelijk zorgen. Goed, een geweer wist hij nog wel te ontwijken. Stenen ook als die naar hem werden gegooid. Maar hij had geen idee wie dit pand bewaakte. Misschien wel een soort half honden of monsters of mensen die hem zonder pardon konden oplossen. Hij had nog geen idee wat voor krachten er bestonden. Hij keek als een dief snel om zich heen maar zag geen bedreiging. Dat zei nog niks. Misschien zaten er wel verborgen camera’s en waren ze nu bezig een groep mensen bijeen te roepen om hem te grijpen. “Ik dacht dat je in dit weeshuis hoorde… Dat jouw ouders je ook hier hadden gedumpt of zo. Dus ik vermoedde dat je er al wat vanaf wist,” ging Toni door. Zij had niks te vrezen, zij hoorde al bij dit weeshuis. Misschien moest zij zich ook tegen hem keren zodra ze er achter kwam dat hij hier “illegaal” was. ”Nope, ik heb mijn ouders nooit gekend,” Hij keek nog eens over zijn schouder. “dus die hebben me hier niet gebracht. Ik zwerf altijd maar wat rond en nu ben ik hier beland. Maar kan jij mij nog het een en ander over dit weeshuis vertellen?” Nu keek hij over haar schouder heen. Vijanden konden er overal zitten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: What the hell is this?   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
What the hell is this?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Degree :: Court Yard-
Ga naar: